Om en vecka börjar jag plugga igen!

Nu har det varit lite tomt här senaste veckan. Men mycket som snurrar runt i huvudet just nu och jag har svårt att välja ut något att berätta och skriva om.

Men en uppdatering kan jag berätta om i vart fall! Jag börjar att plugga igen nästa vecka! Har ju som sagt läst upp en sådär 1000 poäng på komvux redan för att få mitt slutbetyg och nu är det bara sluttampen kvar. Ska läsa alternativ medicin och etik och livsfrågor i 10 veckor på distans och sen är jag ÄNTLIGEN klar efter mycket hårt jobb. Kan inte beskriva den lycka jag känner efter all tid jag lagt ner och hur mycket jag sett fram emot detta men FAN vad bra det känns! Jag har alltid haft svårt att slutföra grejer i mitt liv men detta visar att inget är omöjligt när man arbetar hårt för det.

Jag känner mig verkligen riktigt stolt över mig själv.


Söndags eftermiddag.

Har haft en riktig bra helg! Efter en supergod middag i fredags så blev det lite fest här på internatet och det blev riktigt kul. Massor med prat och skratt. Och i går när man var lite sliten efter fredagens partaj så var det gött med en stor chipsskål framför melodifestivalen. Däckade ganska fort i sängen efter det tog slut.

Molly Sanden och Björn Ranelid gick vidare i gårdagens delfinal i Leksand. Mollys bidrag var riktigt bra och hon har en helt fantastisk röst. Älskade dessutom hennes häftiga outfit. Uppfriskande med något annat än den långa vackra aftonklänningen som mångra valt till en sån låt annars. Men vad går att säga om Bjön egentligen? Han ska hålla sig till att skriva böcker och där sätter jag punkt, haha. Jävligast är bara att refrängen till den låten fastnar så lätt på huvudet.


En egobild efter att jag piffat upp mig i fredags. Tog en massa roliga festbilder som antagligen kommer hamna här på bloggen så fort jag kikat igenom dem. Så håll utkik!


Då är det helg igen!

Då var det fredag igen och hittils har jag haft en bra vecka. Just nu sitter jag här nyduschad med en energidricka och värmer upp för helgen, haha.

I morgon har jag självklart melodifestivalen inplanerad vilket jag alltid har nu när det är "schlagersäsong" men i kväll ska jag och Rasmus faktiskt också bli bjudna på middag av en tjej som heter Sofia här på internatet. Hon ska laga tacolasagne. Har aldrig smakat det innan men älskar tacos och avgudar lasagne, så vad kan gå fel egentligen?

Apropå melodifestivalen, vad tycker ni om låtarna som har gått vidare hittils då?

På min topplista ligger Euphoria högst men annars tycker jag helhet att det bara är bra låtar som har gått vidare. Blev dock lite ledsen när Thomas Di Leva inte gick vidare direkt till globen eftersom den låten var så himla fin och pepp. Men får hoppas att folk röstar rätt i andra chansen helt enkelt!

Men men nu är det snart dags att fixa mat innan Rasmus kommer på lunchrast. Hoppas att ni alla får en superbra helg!

Norrsken.

I går kväll gick en dröm jag har haft i uppfyllelse.

Jag fick uppleva norrsken för första gången i mitt liv. Och det gjorde mig så lycklig som äntligen fick se ett efter mycket längtande. Det var helt otroligt, fantastiskt och mäktigt. Det pulserade och ändrade form ständigt. Jag längtar verkligen efter att få se ett till och starkare norrsken. Det var så jäkla häftigt att det ibland inte går att beskriva med ord. Ett riktigt fenomen. 

Det vita/ljusgröna massan över huset är en del av norrskenet. Bilderna gör verkligen ingen rättvisa och jag önskar verkligen att jag hade haft en mycket bättre kamera.


Strömavbrott i lilla Övertorneå.

Det blev strömavbrott här runt 23-tiden i går kväll och allt blev bäcksvart både här på internatet och i byn. Jag och Rasmus tände en massa ljus och begav oss ut i köket där många samlades. Det märks att elen slutat fungera när alla forsar ur sina rum, haha. Det var lite läskigt men också mysigt.

När jag surfar rundor i dag om avbrottet så verkar det som om det var ett planerat strömavbrott. INGEN hade en aning om detta och det var lite konstigt. Det hade nog blivit lite brist i kommunikationen på den fronten. Men sånt kan ju vara lite svårt när man inte ansvarar för elen själv. Men det är ju också det sköna med att bo så här. Måstena blir mindre och man slipper att tänka så mycket.

Elen kom tillbaka efer bara ett par timmar så det gick bra ändå.

Glad alla hjärtans dag!

Nu är Alla hjärtans dag 2012 snart över! Det blev inget speciellt firande för mig och Rasmus men det gör inget. Visst är det mysigt med blommor och choklad och allt det där men det blir jag glad över resten av dagarna på året med. Dock så bakade Malin (vår egen personliga bagare här på internatet) cupcakes till oss alla att mumsa på och de var superfina och goda. Så lite gemensamt firande för oss som bor här på internatet blev detHär är en bild på de fantastiska bakverken. Massor av beröm till Malin!

Tornedalens fantastiska natur!

Uppdatering: Använde detta inlägg för att vara med i fotoutmaningen fototriss då jag tyckte dessa 3 bilder passade perfekt för utmaningen UTSIKT vecka 13

Tog en promenad till ICA och systembolaget i det väldigt kalla men också väldigt vackra vädret i dag. Passade då på att ta några fina landskapsbilder från olika platser här i Övertorneå där sikten är som bäst till Finland. På bilderna kan man bland annat se det finska berget Aavasaksa.
Brrr vad kallt!

Så här kallt visade temperaturen på termometern i morse för hur det hade varit kallast under natten. Nu är det "bara" ca 30 minusgrader. Och det ska bli ÄNNU kallare under helgen. Men som tur är så kan man gömma sig inomhus när den värsta kylan kommer och behöver man gå ut finns det faktiskt varma kläder. Annat är de hemma i söder då man blir galen när det börjar visa nollgradigt, haha.

I dag kom också Rasmus hem från sin tur! Började få lite Rasmus-abstinens även om det faktiskt gick väldigt bra att vara utan honom.


RSS 2.0