Lördagsmys

Sitter framför datorn och tittar på The Voice med en kopp te. Det är supermysigt väder ute. I går blev det ett par öl och lite häng med de andra i huset. Lagom med alkohol men supertrevligt. Jag är något seg i dag men det går nog över snart. I kväll blir det bara att ta det lugnt och kanske se en bra film med Rasmus. Han ska ut på tur på tisdag och vara borta i 3 dagar med sin klass och de andra guide-klasserna. Han kommer nog få det superkul men åh vad jag avskyr att sova utan honom men det kommer nog gå bra ändå

Jag kommer förhoppningsvis få hem min bok om smyckestillverkning som jag beställt och då får jag nog att göra lite. Har ju pärlat lite redan innan men vill lära mig lite mer teknik och pröva på lite mer avancerade grejer.


Utsikten från mitt och Rasmus fönster


I slutet av veckan uppdatering.

Äntligen fredag! Började dagen med en promenad till konsum för att köpa lite mat och sånt som vi behövde. Just nu är det runt 10 minusgrader ute och det har snöat mer eller mindre hela veckan. Dock har det inte varit helt crazy kallt vilket känns bra. Perfekt med vinter helt enkelt.

Det har varit en bra vecka och jag har sett på film, spelat kort, spelat biljard, läst, börjat ta upp fotograferandet lite smått igen, varit en tur i Kalix och lite annat smått och gott. Just nu spelas det innebandy i gympasalen då det inte blev av i onsdags. Men jag känner mig lite fredagslat och bestämde mig för att stanna i rummet och kolla på Paranormal activity 3. Kanske svänger förbi och hejar lite på dem andra i alla fall! Vet inte riktigt vad som händer i helgen ännu men det blir nog bra oavsett. Rasmus har i alla fall lovat att laga sin underbara chili con carne till middag en dag, nom nom.

Saknar alla hemma i söder men ni ska veta att jag har det superfint här uppe i Norbotten.

En bild på mig i vintervädret på väg till affären i morse.

Nya rutiner och upplevelser.

Det har tagit ett tag för mitt andra inlägg men här kommer det.

Vi har anpassat oss bra här och Rasmus trivs än så länge superbra med sin skola och sina nya klasskamrater. Jag har också träffat trevliga människor här på internatet och känner mig välkommen. Vi har börjat komma in i rutiner och det känns jättebra. Jag älskar verkligen miljön och den vackra naturen och hoppas på att få uppleva mer av den under våren då snön försvunnit.

Jag har bland annat börjat att spela innebandy med de andra här på skolan. Varje onsdag och söndag kör vi och även om kondisen inte är på topp hela tiden så är det ändå superkul. Kan inte säga att jag är en hejare på bandy men övning ger färdighet som man säger, haha. Känner mig inte ett dugg utanför gemenskapen eftersom jag inte går på skolan (vilket jag var rädd för) utan tvärtom och det känns verkligen så skönt.

Har varit full gång här uppe och mycket nytt har hänt men det blir bara för rörigt om jag skriver allt i ett inlägg men jag lovar att berätta mera snart!

En 150 mils flytt från Gislaved till Övertorneå!

Jag har rensat bort alla gamla inlägg här för att få en ny fräsch start. För det är också vad som nyss har hänt i mitt eget liv kan man säga.

För precis en vecka sen i dag kom jag och Rasmus fram till vårt nya hem i Övertorneå i Norrbotten efter en nästan 150 mil lång bilresa från vårt gamla hem i Gislaved. Han har precis börjat att utbilda sig till fiskeguide. Han sa upp sig från sitt jobb som plåtslagare för att satsa på sin dröm. Jag är så stolt över honom som vågar!
Eftersom jag varken pluggar eller har fast jobb i Gislaved kändes det naturligt för mig att följa med. För han är faktiskt min enda riktiga fasta punkt förutom min familj såklart men den är ju ändå utspriden i Sverige. Samtidigt som jag får stötta honom i hans dröm får jag möjligheten att hitta perspektiv och tid att söka efter vad jag vill göra.

Vi bor på internatet på folkhögskolan han går på och jag har redan träffat fina människor här. Självklart saknar jag alla underbara vänner jag har nere i söder men jag vet att de stannar kvar och just nu är det nog bra med lite förändring i mitt och Rasmus liv. Jag ska försöka göra sånt jag inte har tid med annars. Promenera, fotografera, kanske skriva, upptäcka och lite mer på det.

RSS 2.0