Om sommaren 2012

Rasmus har nu skaffat sig en praktiskplats i sommar och jag är så glad för hans skull! Han har fått en plats på Tjuonajokk Camp som av många anses vara ett av Sveriges bästa och mest kända fiskecamper. Den ligger mitt ute i vildmarken vid kaitumälven mellan Kiruna och Gällivare. Han är överlycklig över att få möjligheten att praktisera där och det förstår jag verkligen. Jag är så stolt över honom!

Men bara att veta att jag ska vara i från honom i 6-7 veckor minst gör att jag får ont i mitt hjärta. Visst det handlar om knappt 2 månader men för mig kommer det att kännas som en evighet. Under den tiden som jag och Rasmus har varit tillsammans har vi varit i från varandra max två veckor. Nu gäller det nästan två månader och dessutom med begränsad internet och telefonkontakt. Jag har lite separationsångest och det tänker jag inte ljuga om. Inte på det sättet att jag dag in och ut är ett födelsemärke på honom men att få veta att han alltid är nära är viktigt för mig.

Jag har därför beslutat att  följa med min pappa och mina yngre syskon och tillbringa i alla fall en månad av den tiden i vår sommarstuga i Finland. Att få vara med min familj hjälper väldigt mycket och jag får då tankarna på annat. Att få fiska, bada, grilla, träffa släkt, hitta på äventyr och ha roligt. Det kommer inte bli lätt men jag vet att han får göra något han älskar och det gör mig glad. Samtidigt som jag är på en plats jag älskar

Och egentligen, hur lång tid är 2 månader av en livstid?


Kommentarer
Postat av: izza

Kul för honom :). De kmr gå bra :).

2012-03-17 @ 16:21:15
URL: http://izzabellan.blogg.se/
Postat av: Karoliina

För länge! :( Usch när man är van vid att träffas varje dag och natt så blir det jobbigare men man vänjer sig efter ett tag ;) Ibland är det bra att sakna varandra också :) Du kan ju alltid överraska honom med ett spontant besök :)

2012-03-17 @ 16:28:30
URL: http://venusique.blogg.se/
Postat av: Alice

2 månader är lång tid men inte längre än att man kan stå ut. Du har rätt och fin inställning, att acceptera och glädjas åt hans intresse gör allt mycket mer lätthanterligt. Jag tycker att du är fantastisk som valde ett sabbatsår för att följa med till "världens ände", du följer ditt hjärta och det kommer att belöna dig.Ja, vad är 2 månader av ett helt liv? Han kommer att sakna dig också, var så säker.Stor kram :)

2012-03-17 @ 20:30:05
URL: http://djuptochytligt@bloggplatsen.se
Postat av: Melissa - I'm not what you expected

det är tufft att skjiljas även om de är för en bra sak. Men de är bra att vara ifrån varann också. Att ständigt vara inpå varann kan ju göra att man tar vissa saker lite för givet

2012-03-18 @ 13:14:50
URL: http://lavali.blogg.se/
Postat av: Karoliina

såg nu att du tänker följa med till Finland. också ett bra beslut :)

2012-03-18 @ 22:36:22
URL: http://venusique.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0